Renata over José

José woont in Spanje, deels in de campo in Villa Los Pajaritos Tontos en deels in Málaga.
Hij en ik hebben een LAM-relatie*.
Reisleider, geoloog, duiker, paleontoloog, expeditieleider, galeriehouder, wereldreiziger, José heeft een leven achter de kiezen waar Harrison Ford een puntje aan kan zuigen en zeker voldoende materiaal om nog vijf meter boeken te vullen.
Dat doet hij dan ook al vijftien jaar. (www.josehennekam.com)
Alleen, er is zo veel meer!
Hij is gek op koken en lekker eten, vanzelfsprekend met een goed glas wijn en aangenaam gezelschap, praktiseert met volle overgave de laatste versie van moestuin mindfullness, weet honderd ballen tegelijk in de lucht te houden zonder ooit van het woord stress gehoord te hebben en is niet moeilijk te verleiden een nieuwe dimensie aan het fenomeen ‘genieten’ toe te voegen.
La vida es disfrutar!
Toch ken ik niemand die zo gedreven en gedisciplineerd werkt wanneer er weer een boek op zijn inspiratieknobbel drukt: de fles wijn gaat in de kast, de wekkers worden geslepen, voorraad wordt ingeslagen en de luiken gaan toe. Ik vertrek dan naar Nederland en weet dat er een volgende keer een manuscript op me ligt te wachten.

*LAM = living apart married

 

6 Responses to Renata over José

 1. Jimmy schreef:

  Leuk om te lezen dit soort stukjes!

  Ben zo blij voor jullie! Word er helemaal vrolijk van!

  Dikke kus!

  Jim

 2. Jan Katuin schreef:

  Iedere keer als ik jullie blog lees is er zoveel herkenning, jullie kunnen het leven in Andalusië prachtig beschrijven. Ik geniet, wordt zelfs zo nu en dan emotioneel en deel, is facebook toch ergens goed voor.

 3. Hans Zeegers schreef:

  Erg leuk en interessant jullie wederzijdse persoonsbeschrijving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *